MOE? OP?
met DIT medisch hersteltraject vind je eindelijk houvast om terug te gaan naar een fijner, lichter leven


Is je batterij leeg?
Voel je je ‘op’? Uitgeput?
Gefrustreerd?
Twijfel je aan alles, en ook aan jezelf?
Heb je steeds nieuwe lichamelijke klachten? Of blijven er maar klachten bijkomen?
Moet je het steeds weer bekopen als je iets leuks hebt gedaan?
En heb je er dan ook nog niet altijd ECHT van genoten?
Uitputtend he, telkens een masker moeten opzetten…
Misschien is je lichaam wel oververmoeid, uitgeblust?
Verlang je terug naar een fijner leven maar lijkt het alsof je vastzit? Je wil controle houden, maar lijkt nu even de grip kwijt te zijn. Je bent het beu, je hebt al van alles geprobeerd maar geraakt er precies niet van af. Mogelijks ben je ongerust, en weet je niet wat er aan de hand is met je lichaam en je hoofd.
misschien heb je de juiste hulp voor jou nog niet gevonden?
Hoe fijn zou het voor je zijn als…
Je wel zou weten HOE? Als je wel de houvast zou vinden? Als je je niet meer alleen zou voelen in deze strijd?
Met mijn ervaring als arts en mijn actiegerichte aanpak vertaal ik herstelplannen naar concrete stappen. Ik voorzie je van tips en hulpmiddelen om je energie op te bouwen en te behouden, zodat je deze kunt gebruiken voor wat jij belangrijk vindt. Deel deze energie met de mensen die voor jou van betekenis zijn en herwin de controle over je keuzes!
Laat me je helpen!
Al 8 jaar lang krijg ik dagelijks mensen in mijn kabinet die uitgeput zijn. Vaak komen ze met meerdere klachten, waar ze al langer mee rondlopen. Ze verlangen naar een wondermiddel en zijn soms ongerust dat er iets anders aan de hand is. Terecht! Het is belangrijk om breed te kijken en alles goed uit te dokteren. Maar dan, als deze stappen gezet zijn, het vertrouwen gegroeid is, stel ik de vraag: ”Wat zou je lichaam je nu willen vertellen?”. Dit biedt voor velen vaak het ‘AHA-moment’ om verder te geraken. Mijn ervaring leert me dat patiënten ECHT helpen enkel lukt door tijd te nemen, te luisteren naar wat ze zelf willen en houvast te bieden.
“wat zou je lichaam je willen vertellen?”
Hoe versnellen we jouw herstel?
Het hersteltraject bestaat uit vier modules en is gebaseerd op de NHG-standaard (Nederlands Huisartsen Genootschap). Deze wetenschappelijk onderbouwde, onafhankelijke en evidence-based aanpak is voor mij essentieel. Het programma is ontwikkeld voor en samen met patiënten die hetzelfde hebben meegemaakt als jij.
Na een kennismaking en ik kaart brengen van jouw huidige gezondheid tijdens het uitdokterconsult, krijg je gefaseerd toegang tot mijn online leeromgeving, inclusief video’s en een werkboek. Na elke fase plannen we een (video)consult in, om te evalueren waar je staat en of bijsturing nodig is. We gaan pas door naar de volgende fase als jij er klaar voor bent! Uniek aan dit programma is de aandacht voor het lichamelijk aspect waarbij mijn medische expertise echt het verschil maakt.

FASE 1: Uitdokteren
Hier gaan we jouw klachten(historie) tot in detail bekijken. We brengen alles duidelijk in kaart. We brengen inzichtelijk wat jij zou willen veranderen aan jouw gezondheid om terug te kunnen doen waar je zin in hebt.

FASE 2: CRISIS
Gemiddeld 3 weken
Hier leer je je huidige situatie te begrijpen en accepteren. We zorgen dat de basisbehoeftes voor herstel voldaan zijn. We bekijken samen welke rollen je (nog wel) op kan nemen en zetten de eerste stappen in lichamelijk herstel door aan de slag te gaan de zes leefstijlpijlers.

Fase 3: Probleem en oplossing
Gemiddeld 3-6 weken
Naast lichamelijk herstel gaan we actief aan de slag met psychologische uitdagingen. We identificeren problemen en verschuiven vervolgens de focus van problemen naar oplossingen. Je leert wat er nu anders kan en verzamelt ondertussen energie. Alle opgedane kennis wordt gebundeld in een zelfzorgplan.

fase 4: toepassen
Gemiddeld 6 weken
Hier gaan we het zelfzorgplan in praktijk brengen. Je gaat stap voor stap terug rollen en taken gaan oppakken. Niet evident, en zeker niet de gemakkelijkste fase. Maar ik bied je houvast.
Hoe zalig zou het zijn voor je…
… je op zijn minst weer gewoon die dingen kunt doen die je leuk vindt, zonder het nadien te moeten bekopen? Dat je weer ECHT kan genieten van de kleine dingen in het leven? Het is niet fijn steeds beperkt te worden door je eigen lichaam. Je bent een vechter, hebt super veel in je mars en verdient het om je goed te mogen voelen! Jij mag terug energie krijgen, je fitter voelen en plezier ervaren! En ook de mensen rondom je, gun je toch de beste versie van jezelf: Jij 2.0? Stel je voor dat je terug lekker in je vel gaat voelen… Wat voor moois ligt er dan in het verschiet?



Hersteltraject: Overspanning | burn-out
Online leeromgeving + (video- of fysieke-) consultaties- Kennismakingsgesprek | videoconsultatie
- Gefaseerd toegang tot leeromgeving met alle modules van het hersteltraject | Werkboek en informatievideo’s
- Uitdokterconsult | Fysieke consultatie of videoconsultatie, naar keuze
- Tussen elke fase van het traject een consultatie | Fysieke consultatie of videoconsultatie, naar keuze
- Consultatie aan het eind van het traject | Fysieke consultatie of videoconsultatie, naar keuze
- Tussentijdse verslagen voor uw eigen huisarts en arbeidsgeneesheer (mits uw toestemming)
- Enkel beschikbaar voor volwassenen.
- Een correcte diagnose ‘overspanning of burn-out’ is een vereiste bij instappen. Ook al heeft u een vermoeden, stel zelf geen diagnose. Het is belangrijk dat andere aandoeningen werden uitgesloten voor aanvang van het hersteltraject. Fysiek onderzoek vormt daar ook een onderdeel van. Ga langs bij uw eigen huisarts als u dit nog niet eerder deed of maak eerst een afspraak bij mij voor een uitdokterconsult. Wil u graag eerst vrijblijvend eens praten? Kom op donderdagavond langs op mijn digitaal spreekuur (zonder afspraak).
- Soms merken we tijdens het traject dat er sprake is van co-morbiditeit. D.w.z. andere problematiek. Dit kan herstel in de weg staat en vereist mogelijks dat andere behandeling (eerst) nodig is. Gedeeltelijke terugbetaling zal dan plaatsvinden. Het traject ronden we af nadat we samen hebben bekeken wat voor u wel een goede stap kan zijn in het verbeteren van uw gezondheid.
- Dokter Welvaert is gedeconventioneerd. D.w.z. dat de zorgverstrekker zich bij consultaties niet houdt aan de vooropgestelde tarieven van het RIZIV. De totaalprijs is het bedrag wat u zelf betaald, er vindt op dit moment geen vergoeding plaats via uw mutualiteit.
- Het traject volledig online volgen met videoconsultaties (zonder fysieke consultaties) is mogelijk. Dit kan echter enkel vanuit België (gebruik van Doktr, Itsme identiteitsapp voor videoconsultaties).
“Deze investering in jezelf is wellicht de meest waardevolle die je ooit zult doen”
Veelgestelde vragen
Voor wie is dit traject?
Voor volwassenen die de diagnose overspanning of burn-out hebben gekregen maar de juiste weg tot herstel nog niet vonden hebben. Tevens voor zij die maar blijven hervallen of het gevoel hebben nooit écht hersteld te zijn. Voor zij die niet precies weten ‘hoe’ maar toch doorzetters zijn.
Voor zij die merken in de klassieke (terugbetaalde) zorg niet de begeleiding te krijgen die ze nodig hebben tijdens hun herstel en op zoek zijn naar een wetenschappelijk onderbouwd alternatief.
Voor wie is dit traject NIET?
Voor volwassenen die nog geen diagnose overspanning of burn-out kregen bij hun eigen huisarts. Twijfel je? Boek dan eerst een uitdokterconsult leefstijlgeneeskunde. Dan kunnen we samen kijken of het hersteltraject op dit moment passend is voor u.
Voor zij die niet actief willen werken aan herstel of gezondheidsoptimalisatie. Als je enkel vertrouwt op passieve behandeling voor uw symptomen zoals medicatie of operatie zal mijn manier van werken mogelijks niet aan je verwachtingen voldoen. Ook als je aarzelt om te investeren in je gezondheid. Het innerlijke werk moet je immers zelf doen, maar wees gerust, ik bied je houvast.
Hoe lang duurt dit traject?
Helaas kan ik je geen exact antwoord geven op deze vraag. Het herstelproces verschilt namelijk per persoon. Dankzij de gerichte aanpak kan de duur van het herstel echter wel worden verkort. Over het algemeen duurt het traject gemiddeld 3 tot 4 maanden. Het traject wordt verdeeld in fase 1 (crisis) van 3 weken, fase 2 (probleem en oplossing) van 3-6 weken en fase 3 (toepassing) van 6 weken. De voortgang wordt echter volledig afgestemd op jouw individuele tempo. Sommige mensen hebben mogelijk meer tijd nodig, terwijl anderen sneller herstellen, afhankelijk van de ernst van hun overspanning en snelheid van acceptatie.
Wordt het traject terugbetaald?
Neen. Het huidige zorg(financierings)systeem biedt naar mijn idee niet de verloning (en dus tijd voor de patiënt) om iemand echt bij de hand te nemen tijdens het herstelproces, wat naar mijn mening juist van cruciaal belang is bij deze aandoening. Dit is de reden achter mijn beslissing om een vrij honorarium te vragen en dit traject dus buiten de conventie aan te bieden met ondersteuning van e-Health. Ik ben ervan overtuigd dat gezondheid de echte rijkdom is, en dat een investering in jezelf misschien wel de meest waardevolle is die je ooit zult doen.
Kan dit ook bij mijn eigen huisarts?
Absoluut! Ik pas deze holistische benadering al langer toe voor patiënten binnen de fysieke huisartsenpraktijk in samenwerking met praktijkondersteuning. Wellicht doen ook veel andere huisartsen dit. Ik gun iedereen een betrokken huisarts die regelmatig opvolgt, oefeningen aanreikt en samen met jou vooruitgang boekt. Ook een samenwerking met een psycholoog kan zeer waardevol zijn, en veel collega’s kunnen deze expertise bieden.
Helaas merk ik dat veel mensen tegenwoordig moeite hebben om een huisarts te vinden, of dat ze tussen de consulten door weinig houvast hebben. Ik ben van mening dat het huidige zorgsysteem (ziektezorg in plaats van gezondheidszorg) eigenlijk vaak niet de tijd (en financiering) biedt om iemand echt houvast te bieden tijdens het herstelproces. Hierdoor zoeken mensen alternatieven. E-Health en gedeconventioneerde zorg kan hierbij helpend zijn.
Samenwerking is key. Met jouw toestemming houd ik graag je eigen huisarts op de hoogte van je herstel. Hetzelfde geldt voor jouw arbeidsgeneesheer. Vooral in de toepassingsfase kan dit van grote meerwaarde zijn.
Kan het zijn dat ik alsnog wordt doorverwezen naar een andere hulpverlener?
Ja, dat kan. Als er sprake is van co-morbiditeit die herstel in de weg staat. D.w.z. andere problematiek die een andere behandeling vereist. Soms is ook aanvullende behandeling nodig, bijvoorbeeld van een kinesist of psycholoog. We zullen dan samen onderzoeken wat jou gezondheidswinst kan opleveren en welke doorverwijzing voor jou het meest geschikt is.
Wordt er ook medicatie voorgeschreven? En afwezigheidsbriefjes?
Als erkend en geaccrediteerd huisarts in zowel België als Nederland, heb ik als arts de bevoegdheid om medicatie voor te schrijven indien ik dit noodzakelijk acht. Deze worden elektronisch aangemaakt. Gelukkig is dit zelden het geval en ben ik juist van mening dat aanpassingen in levensstijl vaak effectiever zijn. Mogelijks kan medicatie zelf afgebouwd worden. Alles gebeurt in overleg met jou als patiënt en met uw vaste huisarts.
Ditzelfde geldt voor afwezigheidsattesten. Afhankelijk van de situatie kan het soms nodig zijn om tijdelijk volledig afstand te nemen van werk. Indien mogelijk, proberen we dit te vermijden en streven we naar passende oplossingen op maat. Zoals altijd, verschilt dit per situatie en wordt alles in samenspraak besloten.
Stel dat ik tussendoor andere lichamelijke klachten krijg, wat dan?
Neem dan, zoals altijd, contact op met je huisarts, met mijn collega’s van Doktr of met de huisartsenwachtpost. Mijn focus ligt op jouw hersteltraject voor overspanning/burn-out.
Kan ik ook gewoon fysiek langskomen voor een consultatie in plaats van online?
Natuurlijk is een fysiek consult ook mogelijk. Soms zal ik het zelfs adviseren. Fysieke consultaties gaan door in de multidisciplinaire zorgpraktijk op volgens adres: Groenplein 8, Zelzate. Bij het inboeken van een afspraak krijgt u de keuze tussen een online of fysiek consult.
Is het traject ook beschikbaar als ik in Nederland woon?
Zeker, echter, als je niet beschikt over een Belgisch rijkregisternummer (Its me), kunnen de tussentijdse consultaties niet online doorgaan. Het hersteltraject kan dan wel worden gevolgd met fysieke consultaties. Deze gaan door in de zorgpraktijk te Zelzate (Groenplein 8).
Kan ik Dokter Welvaert ook aanstellen als mijn vaste huisarts?
Nee, het is niet mogelijk om dr. Welvaert als vaste huisarts aan te stellen (geen GMD’s). U kunt momenteel wel bij Dr. Welvaert terecht voor een hersteltraject bij overspanning of burn-out. Tevens kunt u terecht voor een uitdokterconsult waarbij we samen zoeken welke leefstijlverandering uw gezondheid zou kunnen optimaliseren.
Heb je een andere vraag?
Je bent het nu toch ook wel beu om steeds beperkt te worden door je eigen lichaam?
Wil jij gebruik maken van de expertise van dokter Welvaert om het herstel bij jouw burn-out te versnellen? Zet dan vandaag een grote stap in de goede richting.

Assistent@dokterwelvaert.be | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring
Groenplein 8, Zelzate
Fout: geen feed gevonden met ID 2.
Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.